DE BEDSTE RÅD TIL EN GOD GRAVIDITET

En graviditet er fantastisk – et lille mirakel faktisk. Desværre oplever mange, at de under graviditeten bliver bange og bekymrer sig. Heldigvis forløber størstedelen af graviditeter uden problemer, og der er som udgangspunkt ingen grund til at være bekymret. Forsøg at bevare en positiv indstilling og sørg for at holde kroppen i god form, så skal det hele nok gå godt.

Du skal ikke spise for to

Det er vigtigt, at du hverken ryger eller drikker alkohol under din graviditet. Det er vigtigt at du forsøger at være sund igennem hele din graviditet. Du behøver ikke at spise for to under din graviditet, men du skal heller ikke gå på slankekur mens du er gravid. Tager du mange kilo på under graviditeten, vil der er ikke kun være mere du skal forsøge at tabe efterfølgende, men de ekstra kilo vil også gøre selve graviditet og fødsel mere besværlig, så spis med måde.

Dyrk motion

Det er godt at dyrke motion under din graviditet. Det giver mentalt overskud, og du bliver mere frisk. Der er delte meninger om, hvorvidt man må løbe som gravid, så hvis du vil være på den sikre side, kan du vælge en anden motionsform. Du kan cykle, stå på en cross trainer eller stepmaskine. Det anbefales ikke at dyrke tung styrketræning i forbindelse med graviditet.

Snak med dine veninder

Snak kun med dine veninder om din graviditet, hvis de har haft en god graviditet og fødsel. Lyt til hvad de fortæller og glæd dig til at barnet kommer. Forsøg at undgå dårlige fortællinger om graviditeter og fødsler, da de ofte bare vil gøre dig bange og bekymret. Så brug kun dine veninder til at snakke om graviditet, hvis de har nogle postive ting at fortælle.

Der er dyrt at få et barn

Har du masser af penge i banken, så fortsæt til næste punkt.

I starten er der en masse udgifter til nyt babyudstyr, og det kan være en god idé at få styr på økonomien med det samme, så der ikke kommer nogle pludselige overraskelser. Det er irriterende at skulle ødelægge sin graviditet med økonomiske bekymringer, så har du mulighed for det, kan du begynde at spare nogle penge op til den periode, hvor du får dagpenge i forbindelse med din barsel.

Sæt dig ind i fosterets udvikling

Det er sjovt at læse om fosterets udvikling, da det giver dig en bedre forståelse af hvad der sker inde i din mave. Viden om din graviditet giver dig mere tryghed, og ved at læse en masse artikler om graviditet undgår du en masse usikkerhed.

Pas på dårlige nyheder i tv

Det her lyder måske lidt overdrevet, men forsøg at undgå at se dårlige nyheder om børn og babyer. I de 9 måneder du er gravid sidder dine følelser udenpå tøjet og du vil opleve at græde over de mærkeligste ting. Hører du i tv, at der kommer et indslag om babyer, der er kommet til skade, skal du straks skifte program. Du får ikke noget ud af at se nyheder om børn der er blevet mishandlet eller lignende, så skån dig selv.

Giv din mand lidt plads

Husk at I ikke er gravide. Du er gravid, så hav forståelse for at din mand eller kæreste måske har lidt svært ved at vide, hvilket ben han skal stå på. Selvom han selvfølgelig er en del af graviditeten, så er det kun dig, der oplever alle dine indre forandringer, og det er ikke hans hormoner der raser derudaf. Så giv din mand lidt plads og lad være med at gå igennem hele din graviditet med følelsen af tristhed, fordi han ikke forstår dig eller deltager på lige fod med dig.

Deltag i et babyforum på nettet

Der er mange der finder glæde ved at deltage i et babyforum på nettet, hvor man kan chatte med ligesindende. Det vil gavne din graviditet, og du vil opleve, at de andre helt sikkert vil forstå dig og dine bekymringer, for de går igennem det samme som dig lige nu.

Dine hormoner gør dig ekstra følsom

Under graviditet er du under dine hormoners magt, og du bør passe på at du ikke overfortolker alt, der bliver sagt eller gjort. Mange gravide kan virkelig være en prøvelse for deres omgivelser, så forsøg ikke at blive over-følsom og hysterisk. Husk at det ofte er dine hormoner, der spiller dig et puds.

Hvis du oplever komplikationer

De fleste går igennem en graviditet uden de store komplikationer, men skulle du alligevel opleve nogle komplikationer, betyder det ikke, at du får en dårlig graviditet. Vær postiv og åben – også selvom det hele ikke går efter planen. Det er heldigvis yderst sjældent, at der sker noget livstruende for dig eller barnet, så du har al mulig grund til at forblive positiv.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *