SÅDAN BLIVER DU VERDENS BEDSTE FAR

Hvis du syntes, at de 9 måneders graviditet var hårde med hormonelle op- og nedture og, at du skulle massere din kærestes fødder og hente is på tanken om aftenen, så er det ingenting i forhold til tiden efter fødslen. Du er blevet far til verdens dejligste baby, og det rigtige arbejde begynder først nu.

Vi har samlet fem gode råd, der hjælper dig til at blive verdens bedste far.

1 Hjælp din kæreste så meget som muligt

I de første par uger efter fødslen har din partner mere brug for dig end nogensinde før. Din kæreste er højst sandsynlig utrolig træt, fordi hun ammer hele natten. Hun har sikkert også stadigvæk mange smerter, der både gør det svært at sidde ned og gå rundt.

Du er sikkert overvældet af mange følelser, og det er også en stor omvæltning for dig, at der er kommet et lille nyt familiemedlem, men forsøg at hjælpe din kæreste så meget som muligt. Det kan såmænd bare være hjælp til basale ting, som at lave mad og sørge for, at får noget at drikke, når hun ammer, men det kan også være at holde styr på aftaler med familie, venner og sundhedsplejersken.

2 Det er ikke en træthedskonkurrence

I er helt sikkert begge meget trætte, og ingen af jer får den søvn, I har brug for, men husk at det ikke er en konkurrence om, hvem der er mest træt. Det kan virke ødelæggende for forholdet, hvis I nærmest begynder at konkurrere i, hvem der er mest træt. Negative tanker kræver utroligt meget energi, så forsøg i stedet at fokusere på alle de positive og dejlige ting, I oplever med jeres lille barn.

Når tingene bliver svære, og I er allermest trætte, så snak om alle de lykkelige øjeblikke I har haft sammen – måske gjorde baby noget sjovt tidligere eller tænk tilbage på, da I alle tre lå og slappede af i sengen.

3 Aflast din kæreste når du har fri for arbejde

Det kan godt være, at du har haft en hård dag på jobbet, men din partners dag har været mindst ligeså hård. Når du kommer hjem, har din kæreste brug for at du aflaster hende, så hun kan komme I bad, ringe til en veninde eller måske have lidt alenetid. Hvis du ikke ved, hvor du skal hjælpe hende, så spørg hende. Måske har hun bare brug for hjælp til vasketøjet eller med at tømme opvaskemaskinen.

4 Hjælp med at give baby mad

Hvis din kæreste pumper mælk ud, kan du hjælpe hende med at give baby mad. Det er helt sikkert hårdt at skulle op flere gange om natten, for at give baby mad, men det kan være med til at give dig et tættere bånd med baby. Samtidig får din kæreste mulighed for at få sovet, hvilket helt sikkert vil give hende mere overskud, og det kan komme dig til gode i sidste ende.

5 Tal stille og roligt om tingene

Den store søvnmangel, hormonelle forandringer og stress kan være svær for din kæreste at håndtere, og hun vil sikkert være mere irritabel end normalt. Når tingene begynder at eskalere, og I begynder at skændes, så aftal at I begge kan sige fra, hvis I har brug for i stedet at kunne snakke tingene stille og roligt igennem. Det kan være noget så simpelt som, at du tager baby et par timer, mens hun får sovet, og så kan I snakke om det efterfølgende.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *